Február 19-én az SZGE csapata Vizi János falugazdászunk vezetésével hozta haza a Legszebb Porta, a Legjobb Hurka és a Nemesgörzsöny Böllére díjat a VII. Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztiválról!

Az eseményen a vidéki értékek és szokások, falusi gasztronómiai hagyományok ápolására fektették a hangsúlyt a forgatagok vidámságával ötvözve. A vásári hangulat, a színpadi programok, a toros étkek és a böllérverseny résztvevői gondoskodtak a felejthetetlen élményről. 

A rendezvényen 16 csapat mutatta be a hagyományos háztáji disznóvágás tudományát, a nézelődni és kóstolni vágyó tömegek nagy örömére. A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének portáját rengetegen meglátogatták: dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Zoltán, országgyűlési képviselő és a rendezvény fővédnöke, Tatai László, Nemesgörzsöny község polgármestere, Győrffy Balázs, országgyűlési képviselő, a rendezvény házigazdája és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke és a rendezvény védnöke, valamint Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő. 

Fantasztikus hangulat volt, felemelő élménnyel gazdagodott csapatunk, ez úton is gratulálunk nekik a díjakhoz, a szervezőknek pedig köszönjük a meghívást! Külön öröm számunkra, hogy a Kárpát-medencei gazdaszervezetek együttműködésének újabb színterén lehettünk jelen, továbbépítve összefogásunkat, erősítve kapcsolatainkat! 

Írj egy hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük