A környezet és az ember közötti biológiai rendszer egyensúlyának hosszútávon való megörzését ösztönzi az ökológiai gazdálkodás. A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének Bio Székelyföld programja révén már több mint 400 székelyföldi gazdálkodónak nyújtottak segítő jobbot falugazdászaink, hogy könnyebben elinduljanak a biogazdálkodás útján.

Napjainkban egyre népszerűbb ez a gazdálkodási forma, amelyhez nemcsak a gyakorlati tapasztalat szükséges, hanem az elméleti tudás és fejlődés is. Éppen ezért ismét agrárképzést indít a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány és a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, melynek tematikáját a biogazdálkodás képezi.

A tanfolyam időtartama 4 hónap lesz, melyek helyszínéül idén Székelyudvarhely és Homoródalmás szolgál majd. A sikeresen vizsgázó résztvevők a munkaügy által elismert hivatalos diplomát kapnak majd, amellyel többek között jelentkezhetnek különböző mezőgazdasági pályázatokra is. A részvételi díj 650 RON, jelentkezni pedig 2023. március 15-ig lehetséges az agnesblaga@gmail.com e-mail címen.

A jelentkezés bizonyos feltételekhez kötött: az iratkozó korhatára minimum 16 év kell legyen és rendelkeznie kell alapszintű végzettséggel is.

Az iratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek: másolat a személyazonossági igazolványról, másolat az utoljára megszerzett diplomáról, másolat a születési bizonyítványról, illetve nők esetén ─ amennyiben a családi állapota házas ─ másolat a házassági anyakönyvi kivonatról.

A beiratkozási kérésről szóló típusnyomtatvány kitöltése, a szerződés aláírása, valamint a részvételi díj befizetése a képzés helyszínén fog megtörténni. További információkért Sárosi-Blága Ágnest lehet keresni a 0758 389 413-as telefonszámon.

Írj egy hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük