Szentegyházi gazdafórum

február 27, 2019 / Comments (0)

Hirek

Folyó év február 24-én a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdászai bemutatkozó fórum keretében találkoztak a szentegyházi gazdákkal. A rendezvényt Sándor Lajos, a helyi gazdaegyesület elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a falugazdászokat, örömmel üdvözölve a nemrég létrejött szaktanácsadási hálózatot és az ez által biztosított lehetőségeket.

Ezt követően Ladó Hunor falugazdászi minőségben tartott előadást az ökológiai gazdálkodás lehetőségeiről, annak fokozatosan érvényre jutó előnyeiről. Kiemelte, hogy térségünknek számos olyan természetes adottsága van, amelyek az erdei gyümölcsök gyűjtése és feldolgozása terén számos előnyt jelent az ezen a területen tevékenykedők számára. Továbbá felhívta a figyelmet, hogy nem szabad megfeledkezzünk a biotermékekben rejlő lehetőségekről sem, legyen szó annak bármelyik ágáról.

Gál Attila állatorvos – szintén az SZGE falugazdásza – a húsmarha ágazaton belül a direkt kifizetéssel kapcsolatos támogatási rendszerről, ennek országos történetéről, valamint az ezzel kapcsolatos változásokról beszélt. Előadásában több olyan információt is beépített, amelyek gyakorlati tevékenységének tapasztalatai során szerzett, figyelmeztetve a gazdákat azokra a lehetőségekre és buktatókra, amelyekkel az ilyen területen tevékenykedő gazdák reális eséllyel találkozhatnak.

A fórum fontos lépés volt a szentegyházi gazdákkal való kapcsolatépítés terén. Egyrészt az előadásokat követő beszélgetés kialakulása egyértelműen jelezte, hogy a gazdák részéről több olyan kérdés, probléma van, amelyek megválaszolásában az SZGE falugazdászai érdemi segítséget tudnak nyújtani. Másrészt a találkozót követően a falugazdászok több érdeklődő telefonhívást is kaptak a gazdák részéről, ami szintén a szaktanácsadói szolgáltatás létjogosultságát erősíti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 5 =