Gazdafórumok Kányádban és Székelyderzsben

február 8, 2019 / Comments (0)

Hirek

A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének munkatársai gazdafórumot szerveztek 2019. február 5-én a Hargita megyei Kányád és Székelyderzs községekben. Az érdeklődő gazdák Kányádban 10 órától vehettek részt a fórumon, ahol 15 gazda volt jelen, Székelyderzsben pedig 12 órától, ahova 25 gazda érkezett.

A falugazdászok részéről jelen volt Sinka Arnold mangalica-tenyésztő és Mika Dezső.  Az első prezentáció keretében ismertették a fórumon részt vevő gazdákkal a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének megalakulásának folyamatát, az eddig beindított tevékenységeit, az anyaországi támogatással létrehozott falugazdász-hálózatot. Ezt követően vázolták a magyarországi gazdaságélénkítő program korábban már lefuttatott pályázati kiírásait, hangoztatva a részt vevő gazdák irányába, hogy ezek csupán iránymutatásként szolgának, de jelenleg még nincsenek arra vonatkozó konkrét adatok, hogy a térségünkre irányuló támogatási kiírás elnyeréséhez milyen feltételeknek kell megfelelni.

A székelyderzsi gazdák figyelmesen hallgatják a falugazdászokat

Az ezt követően kialakult kötetlen beszélgetés keretében a gazdák mindkét helyszínen biztosították a falugazdászokat arról, hogy az ehhez hasonló szakmai-tájékoztató fórumokra ezután is nagy szükség lenne a térségben. Több konkrét témára is javaslatot tettek, valamint arra vonatkozóan is javaslatok hangzottak el, hogy melyek lennének azok a képzési/továbbképzési témák, amelyek irányába van lokális érdeklődés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 + tizenkettő =