Gazdafórum Csíkszentmihályon

február 21, 2019 / Comments (0)

Hirek

A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdászai Csíkszentmihályon jártak 2019. február 20-án, ahol egy bemutatkozó fórum formájában találkoztak a helyi gazdákkal délután 14 órakor. A fórumon a falugazdászok részéről jelen volt Barta Gellért, Gál Attila, László Csongor és Bajkó Aliz, valamint több mint 20 gazda.

Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere köszöntötte a jelenlévőket és megköszönte a fórum megszervezését. Beszédében kitért a támogatásokra is és kiemelte, hogy az egyesület szakemberei segíteni akarnak és a gazdák nyugodtan fordulhatnak feléjük.

A falugazdászok részéről László Csongor bemutatta a jelenlévő munkatársakat, majd az egyesületet és az ennek keretei között működő Falugazdász-hálózatot. A továbbiakban körvonalazta az eddigi tevékenységeket és a szervezet jövőbeli feladatait is.

Második előadóként Gál Attila ismertette a húsmarhával kapcsolatos támogatásokat, az állatok importálásával kapcsolatos tudnivalókat. Mondandóját a munkája során szerzett praktikus, gyakorlati tapasztalataival egészítette ki.

Barta Gellért a tejtermeléssel, tejkontrollal kapcsolatos támogatásokról lévő információkat osztotta meg a hallgatókkal, aki ugyancsak beszélt a munkája során szerzett tapasztalatokról.

László Csongor néhány szóban beszélt a gazdalapú pályázati lehetőségről, hangsúlyozva, hogy jelenleg még kevés konkrétumot lehet tudni erről a támogatásról.

A fórum végén a részt vevő gazdák kérdéseket tettek fel az elhangzott előadásokkal kapcsolatosan. Elsősorban a pályázattal kapcsolatban érdeklődtek, de konkrét kérdések fogalmazódtak meg istállók építésével, illetve az ide kapcsolódó törvényi háttérről és a folyamat engedélyeztetéséről is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × három =