Falugazdászok Etéden és Siménfalván

február 15, 2019 / Comments (0)

Hirek

A Székely Gazdaszervezetek Egyesületének keretében működő Falugazdász-hálózat három munkatársa 2019. február 14-én gazdafórumot tartottak Etéden és Siménfalván. Etéden 36 gazda hallgatta végig a falugazdászok prezentációit, míg Siménfalván 14 érdeklődő gazda jelent meg. A falugazdászokat Gál Attila, Mika Dezső és Sinka Arnold képviselte.

A találkozó első felében sor került a nemrégen megalakult székelyföldi Falugazdász-hálózat bemutatására, az elindított tevékenységekre, illetve a 2019-ben tervezett programok elindítására.

A siménfalvi gazdafórum

A továbbiakban Gál Attila ismertette a húsmarhatartással kapcsolatos hazai támogatási rendszereket, beszélt a törzskönyvezési folyamatról, valamint az utóbbi években szerzett gyakorlati tapasztalatairól.

A fórumokon részt vevők részéről több kérdés is elhangzott a különböző pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan, amelyekre a falugazdászok a rendelkezésükre álló információk alapján a legjobb tudásuk szerint igyekeztek válaszolni.

Etéd községben a falugazdászoknak lehetőségük volt egy több mint 70 darab törzskönyves állományú Charolais farmot is meglátogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 4 =